neděle 15. února 2015

Sword Art Online

 

Název: Sword Art Online (SAO)
Autor: Kawahara Reki
Díly: 25

Příběh:
V blízké budoucnosti (rok 2024) a jako první svého druhu, byla stvořená nová VRMMORPG hra s názvem Sword Art Online, v které se hráči ocitnou ve virtuální realitě, kde ovládají svého avatara tělem i myslí díky speciální technologii NerveGear. Po oficiálném spuštění však na hráče čeká nemilé převapení - nemůžou se odhlásit. Zůstává jim tedy jediná možnost, a to projít celou hru (rozdělenou na 100 úrovní) a porazit posledního bosse. Aby to však nebylo takové jednoduché... když hráč zemře ve virtuální realitě (nebo se ho někdo z venčí pokusí násilím odpojit), NerveGear ho usmrtí ve světe reálném. Jejich boj o prežité právě začal...
(Shirai.cz, upraveno)
 *

No.. jak s tím začít? Na tohle anime jsem se chystala už hodně dlouho. Líbil se mi námět, mělo to kladné ohlasy (v současnosti je to nejpopulárnější anime na Shirai a 10. nejlíp hodnocené).. a hlavní postava je strašně kawai. (Jop, už i já).
Tak jsem se do toho pustila - první jeden díl u kámošky minulý (nebo už předminulý..?) týden, potom pauza, protože jsem sledovala Another a No Game No Life, pak ve čtvrtek pět dílů večer.. a zbytek včera. Totiž.. u patnáctého nebo šestnáctého dílu jsem mamce slíbila že "dodívám díl a jdu spát" ale znáte to. Nakonec jsem šla spát ve tři ráno.
SAO je naprosto úžasné, napínavé, akční a skvěle vymyšlené. Navíc mě to dost fascinuje, protože kendó a obecně boj s mečem mám strašně ráda a už od mala jsem to chtěla umět, hehe. (Jako malá jsem chtěla být rytířem, ale to jsem tahat nebudem..). Samozřejmě ale nebylo naprosto "bezchybné". Co bych třeba vytkla, to bylo rozdělení obsahu, nebo jak to říct. Prostě - je to Sword Art Online, ale v SAO je jen něco málo přes polovina příběhu a obecně, na to, že tam strávili dva roky.. myslím, že to mohli líp rozvinout (a ještě by to bylo delší, což by bylo super).

Postavy byly dobře vymyšlené a měla jsem je ráda. Hlavní postava, Kirito, byl strašný ťutík a měla jsem ho ráda úplně od začátku. Byl hodný, ale zase ne takový ten úžasný "hrdina" který vždycky všechny zachrání a vždycky všecko dokáže a vždycky udělá tu nejlepší možnou volbu a vždycky bude zachraňovat svoje přátele i kdyby ho to mělo zabít. Okey, k některým zmíněným věcem neměl zas tak daleko, ale prostě to nebyla taková ta "dokonalá" postava. K tomu to byl tak trochu samotář (hlavně ze začátku), trochu drzý a upřímný a nosil černé oblečení. (tádydádydá).
Pak tu byla Asuna, která byla trochu vážnější než Kirito, ale taky jsem ji měla ráda. To, jak spoustu věcí brala strašně vážně a furt se s Kiritem hádala mě zezačátku trošku štvalo, ale pak jsem si ji oblíbila. Kirita jsem měla radši, ale ona byla taky fajn.
Dále tam byla spousta postav, hlavně kladných (záporáky většinou nahrazovali bossové / mobové, ale i tak by se tam nějací našli..), například Yui, Lisbeth, Sachi, Klein, Agil... a další. Ale tady tyhle zmíněné jsem si oblíbila asi nejvíc. Minimálně Yui & Sachi mě dokázaly rozbrečet. Asi se ze mě stává fontána, protože u tohohle anime jsem brečela docela často a to se za citlivku zrovna nepovažuju.

Co se týče animace / kresby.. ta se mi hrozně líbila, byla taková roztomilá (no jo, je to moe) a prostě super. Na tom není co řešit. Skvělá byla i hudba, opening mám v mobilu stáhnutý jak anglicky tak japonsky,.. druhý opening i ending už teda nic moc, ale to je normální, většinou druhý opening za moc nestojí. (Například Death Note.. druhý ending ještě jo, ale opening je příšerný). I ta hudba u různých akčních scén je úžasná.

Tak abych to shrnula - SAO je úžasné anime u kterého se zasmějete i si zabrečíte, kde nechybí akce a skvělá hudba. Druhá polovina za tou první trošku pokulhává a svět SAO by se dal rozvinout do více podrobností, přecejen tam byl začátek a konec a pár věcí mezi tím.. a kam se vypařila většina těch dvou let?!

sobota 14. února 2015

Gomenasaii..!



Ahoy!
Hlásím se zase "zpátky" po přesně třech týdnech... třech týdnech, kdy nepřibyl ani jeden jediný článek a proč? Protože jsem byla líná. Strašně moc líná napsat jediný článek, prakticky jsem nechodila na vaše blogy, co se blogu týče, jsem vlastně dělala jedinou věc - aktualizovala políčko "Aktuálně.. Sleduju / Poslouchám" ačkoli to stejně nikdo nečte a to první je stejně hlavně pro mě, abych si nemusela pamatovat u kterého dílu jsem kde skončila.
Ano, začala jsem ve velkém sledovat anime - SAO, Kuroshitsuji, Death Note, Fairy Tail, Another, Zero no tsukaima, No Game No Life.. a na blog jsem se vykašlala. To chci napravit, i kdyby jen proto, že mám zase zpoždění s recenzemi, které jsem chtěla napsat, a proto, aby si mamka nestěžovala "že se furt čumím jen na to anime, které je naprosto příšerné a vymývá mi mozek a dělala radši něco do školy". Škola ne-e, ale blog by šel.
No, tak - asi nebudu tak aktivní jako předtím, ona moje "blogová aktivita" přichází dost ve vlnách. Chvilkama bych články a recenze psala nejradši i ve spánku a chvilkama se musím nutit napsat dva odstavce. Takže se asi časem vrátím "do starých kolejí" ale kdo ví.
Co se blogu týče, taky bych chtěla udělat jednu zásadní změnu - a to se na blogu trošku věnovat i dalším dvoum věcem - kreslení (i když nevím-nevím, no.. ono to moje čmárání většinou za moc nestojí) & anime. Přesněji řečeno něco-jako-anime-recenzím. Vlastně jsem to plánovala ještě na blog.cz.. no, nebudou to úplně recenze, ale prostě takové nějaké vykecávání ohledně daného anime. Čili nebudu nijak hodnotit, k tomu jsou dobré hvězdičky na shirai.. jen prostě napíšu co si myslím.
Dneska jsem si dala předsevzetí, že něco z těch třech týdnů trochu doženu, takže budu psát minimálně recenzi na Hunger Games, Vražednou pomstu, kterou jsem dočetla už ze dva týdny zpátky a chci zkusit i recenzi SAO (anime). Tak či tak, máme teď jarní prázdniny, takže se pokusím nějak nahradit neaktivitu.. Etoo, doufám, že si to ještě někdo přečte.. a že jste na mě ještě úplně nezapomněli.
Ještě jednou - gomenasai :)
Moriko Nemesis-tan*

*toho si nevšímejte.. ^^ většina mojeho dne se teďka skládá z čtení, školy, spaní, anime, kreslení a esemeskování s kámoškou - a z toho posledního je tohle, tádydádydá.