úterý 4. listopadu 2014

CMLNP #2

Ahoy!
Hlásím se tu s každotýdením skoro-meme CMLNP (co mi leží na poličce). Je to můj nápad, ale myslím, že totéž už bylo mnohokrát zpracované, takže si na to žádné autorské práva nedělám. A za nádherný (to je ještě slabé slovo!) bann děkuju Shetly.
Jde o to, vyfotit knihy, které se tenhle týden/měsíc chystám číst (v mém případě je to ten týden).
Ale jelikož se mi pokazil foťák a musela bych všechno fotit mobilem + plus jsem u babičky a nemám tu kabel, takže bych všechno musela do počítače dostávat horko-těžko přes wifi.. jsou použity obálky z internetu (hledány na google.com), čili nejsem jejich autorem (ale jen pro tentokrát..)
No, tak já to jdu rychle dopsat, zítra zase na sedm.. (pod tímhle je recenze na knihu Hon!)
eh, to jsem se zas rozepsala.. N.


1. Hon [v pondělí dočteno] - Recenzní výtisk od Fragmentu, RC ZDE.

Hon Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?
Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich!
Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk. Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal.
Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější...

Na tuhle knihu jsem se přes negativní ohlasy dost těšila, přecejen, spojení dvou nyní populárních témat - dystopie a upířiny - je dost zajímavé. Bohužel, byla jsem celkem zklamaná.. ale nyní čtu druhý díl a ten je rozhodně lepší..!

2. Kořist [právě čteno] - Recenzní výtisk od Fragmentu, RC se připravuje.

Kořist Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy.
Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý, jako svět, který opustili.
Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…

Jak už jsem zmínila výše, u prvního dílu, tuhle knihu právě čtu a mám na ni mnohem pozitivnější názor než na první díl.. ale neříkám hop, dokud nepřeskočím - jsem teprve na 156 straně.. (z 342). Co si ale neodpustím říct - Ta obálka je skvělá! (hlavně ten obrázek v tom textu..)

3. Alchymista [re-reading] - Chystám se na re-reading Tajemství nesmrtelného N. Flamela

AlchymistaJosh a Sophie jsou obyčejná dvojčata, která si chtějí během prázdnin vydělat na první auto. Josh si najde práci v malém knihkupectví u manželů Flemingových a jeho sestra v kavárně naproti přes ulici. Jednoho dne se jim změní celý život, když se v ulici objeví podivné auto s ještě podivnější posádkou. Jsou svědky kouzelnického souboje o starodávnou knihu kouzel, která má nevídanou moc. Obsahuje totiž všelijaké návody a postupy popisující mimo jiné výrobu zlata z běžných kovů nebo elixír mládí. Není divu, že po ní touží chamtivý Dr. Dee, který se spojil se starší nesmrtelnou rasou, jež zemi vládla dávno před příchodem lidí. Dee zaútočí na Nicka Fleminga, který ale není jen ledajakým obchodníkem, ale především strážce tajemství knihy kouzel a také alchymista v jedné osobě. Dvojčata se mu popočátečním šoku snaží pomoci ubránit knihu, ale je to marné. Dee si odnáší nejen pro co přišel, ale také unáší alchymistovu ženu Perenelu. Naštěstí Josh v boji vytrhne z knihy nejdůležitější část pro rituál, který by umožnil návrat nesmrtelných na zemi a tím uvrhl lidstvo do jejich otroctví, ne-li hůře. Dvojčata se tak dostávají do nebezpečí, protože Dee bude chtít získat i zbylé stránky a on nenechává svědky...

Tuhle sérii jsem četla v primě [6. třída] a hrozně se mi líbila.. navíc se k ní váže jedna vzpomínka, konkrétně k postavě Scathach.. zkrátka, chystám se na re-reading.

4. Čarodějka [recenzák] - Opět od Fragmentu, RC se připravuje.

Dračí oči: ČarodějkaUčit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy... Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!

Z téhle knihy mám přečtenou zatím jen jednu a kousek kapitoly a vypadá to nadějně.. i když, je to trochu klišé a vůbec - uvidíme, jak se to bude vyvíjet..
 
5. Černý jezdec [recenzák] - Další od Fragmentu (a taky poslední), RC se připravuje.

Dračí oči: Černý jezdecPrincezna Elena se po osmi letech vrací domů. Život jí komplikují otravný učitel tance a matka, která hodlá dokončit její královskou výchovu. Krátké období spokojeného klidu však začnou narušovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka je na spadnutí. Armáda Berberů, černých jezdců se zahalenou tváří, se začíná připravovat na boj. Elena touží vyrazit s nimi, ale děvčata přece do války nepatří. Jedině snad ... kdyby o tom nikdo nevěděl?
Kolotoč nebezpečí, intrik, zrady a pradávných tajemství čí dál tím víc směřuje Elenu k jejímu předurčenému osudu. Dokáže čarodějka odolat tlaku a rozhodnout se správně? Pomůže kéralským národům k vytouženému míru, nebo se nechá zlákat mocí a uvrhne je do zkázy?

Druhý díl Dračích očí, ke kterému jsem se dostala v podstatě omylem, kdy mi od Fragmentu přišel místo Čarodějky. Kniha má lepší hodnocení než první díl.. no, tak snad. Uvidíme.. stejně ještě nevím, jestli místo ní nebudu číst čaroděje.

6. Čaroděj [re-reading] - Onen zmíněný re-reading Tajemství nesmrtelného N. Flamela

Čarodějo Alchymistovi přichází Čaroděj. Popel popelu…
Kalifornie:
V rukách čaroděje Johna Dee a pánů z temnot může kniha mága Abraháma znamenat konec světa ve známé podobě. Kodex, nejmocnější kniha všech dob, obsahuje tajemství věčného života a mnohé daleko nebezpečnější taje, které v rukou některých mohou způsobit nenávratné škody. Dee je pouhé dvě stránky od závěrečného rituálu, který vrátí starobylým bytostem z temnot vládu nad lidmi a celou zemí. Jediní, kteří tomu mohou zabránit, Josh a Sofie Newmanovi, jsou ale právě 1300 kilometrů od tohoto místa.
Paříž:
Po útěku z Ojai se ocitli Nikolas, Sofie, Josh a Scatty v Paříži, ve městě neonů, a v Nikolasově domově. Bohužel jeho návrat do rodného města je všechno, jen ne klidný a radostný. Niccolo Machiavelli, nesmrtelný filosof a uznávaný sběratel umění, žije v Paříži, a bohužel pracuje pro Johna Dee. Pronásleduje svou kořist neústupně a odhodlaně a čas, který Nikolasovi a Perenele zbývá, se neúprosně krátí. Každý den stárnou o rok, jejich schopnosti slábnou a tělesná schránka chřadne. Flamel už staré proroctví o dvojčatech nezpochybňuje, a nastává čas, aby Sofie byla zasvěcena do magie dalšího živlu. Ohně. Existuje jeden muž, který ji to může naučit a shodou okolností je to právě Flamelův bývalý učedník hrabě de Saint-Germain – alchymista, čaroděj, a také v současné době rocková hvězda.

Druhý díl Tajemství nesmrtelného Nicolase Flamela.. myslím, že vše potřebné už jsem řekla u prvního dílu.. jen si ještě nejsem jistí, jestli budu číst tohle nebo černého jezdce.

8 komentářů:

  1. Pěkná sbírka. Užij si čtení. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Alchymistu a Čaroděje jsem také četla, ale nikdy jsem nedočetla celou sérii...nejspíš / pravděpodobně udělám také re-reading.

    OdpovědětVymazat
  3. Kořist je opravdu o mnoho lepší než první díl, aspoň pro mě, tak doufám, že to budeš mít stejně tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem ji dočetla a dost se mi líbila.. oproti Honu je to veliké zlepšení :)

      Vymazat
  4. Hon a následně Kořist si chci časem přečíst! Kořist mí jednoduše krásnou obálku :3
    Dračí oči taky do budoucna plánuju a Alchymistu...No, nevím no :)
    Pěkné knihy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)
      Já Alchymistu už četla a moc se mi líbila.. i když, už jsem ji četla dva roky zpátky, tak uvidím, jak se mi bude líbit tentokrát ;)
      Hon je podle mě nic-moc, ale Kořist je super a obálku má jednoduše dokonalou!
      Dračí oči... no, mám je rozečtené a vypadá to celkem nadějně, ale už jsem četla lepší knihy :)

      Vymazat