čtvrtek 4. prosince 2014

Co mi leží na poličce #3

Ahoy!
Tento článek měl původně vyjít prvního nebo druhého prosince ale.. etoo.. no, známe svý lidi. Prostě jsem se k tomu dostala až teď. A to ještě nemluvím o osmi recenzích a HP re-readingu.. tak či tak, CMLNP je tady - ale kvůli nedostatku času, blbému světlu a dalším okolnostem jsem se rozhodla přidávat pouze fotky z internetu (hledány na google.com).. stejně to jde i líp vidět.
N.

Protože CMLNP zveřejňuji až 4.12., mám už z prosincového to-read něco přečteného, čili jsou tu i knihy dočtené.. ale není jich moc, přecejen je teprv 4...:)

VědmaI. Vědma (Tajemství nesmrtelného Nicolase Flamela, kniha třetí) - 504 stran
Dee sice získal knihu mága Abraháma, ale stále mu chybí dvě poslední stránky závěrečného ceremoniálu. Bez nich se starobylé bytosti nemohou vrátit a vládnout na zemi. Dee tuší, že se pánové z temnot nevzdají, dokud znovu vládu nad světem nezískají a nezničí lidskou rasu. Neuspěje-li, je s ním konec. Londýn: Srdce Nikolase Flamela krvácí při pohledu na jeho milované město, které se rozpadá přímo před jeho zraky. Dee a Machiavelli ničí město nelítostně, ale Flamel sehraje při této zkáze také svou roli. Sofie a Josh potvrzují, že jsou legendární dvojčata, a Nikolas je musí ochránit před starobylými bytostmi z temnot, stejně tak jako zbývající stránky Kodexu. Alchymista ovšem slábne každým dnem. Perenela je stále v pasti na Alkatrazu. Nyní, když přišli i o Scatty, zůstala skupina bez ochrany. K obraně jim zůstal jen kamenný meč Klarent – dvojče Excalibru. Klarent má sílu, o které se lidem ani nesní, ale také zákeřné účinky. Každého, kdo meč používá, pomalu sžírá skryté zlo, které nakonec pohltí celou jeho osobnost. Nikolas musí najít někoho, kdo dvojčata zasvětí do magie třetího živlu – vody. Jen tak mohou mít nějakou šanci porazit Johna Dee. Bohužel jediný, kdo ale přichází v úvahu, aby Sofii a Joshe učil, je Gilgameš, ale ten je tak trochu duševně nemocný.

Ano, tuhle knihu jsem již dočetla a dokonce jsem zvažovala, jestli ji tu mám vůbec dávat, protože už jsem měla polovinu přečtenou o víkendu, který patřil ještě do listopadu.. tak či tak, tohle bylo v rámci mojeho rereadingu (áno, spoustu knih čtu několikrát) TNNF..

ZaříkávačII. Zaříkávač (Tajemství nesmrtelného Nicolase Flamela, kniha čtvrtá) - 408 stran
Zaříkávač je čtvrtou knihou ze série Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela. (Předchozí díly – Alchymista, Čaroděj, Vědma). Josh a Sofie se konečně dostali zpátky domů. Oba jsou ale zmatenější než kdykoliv předtím. Jejich budoucnost je nejistá. Ani jeden z nich ještě neovládl umění magie živlů, aby mohl ochránit sebe a své dvojče. Opět přišli o Scatty, a Dr. John Dee je jim neustále v patách. Nicméně na obzoru se objevila nová a nyní nejdůležitější otázka: Nakolik můžou věřit Nikolasi a Perenele Flamelovým? A můžou vůbec věřit někomu cizímu?

Tuhle knihu jsem měla přečtenou rychle, je relativně krátká, takže jsem ji stihla odpoledne po škole, protože jsem byla nachlazená a nešla do lezení, heh.



VálečníkIII. Válečník (Tajemství nesmrtelného Nicolase Flamela, kniha čtvrtá) - 384 stran
Alchymista umírá a jeho ženě Perenele zbývá několik dnů. Doktor John Dee je prohlášen za psance a lidskému pokolení hrozí zkáza. Legendární dvojčata - zlato a stříbro - se rozdělila. Jeden svět zachrání a druhý zničí. Kdo je kdo? Sága irského mistra fantasy Michaela Scotta se blíží ke konci. K rozuzlení dramatického příběhu, který nezná hranic, už zbývá pouze jeden, poslední díl - Kněžka.

Další krátká z TNNF, a jelikož jsem měla polovinu přečtenou během úterka a ve středu nešla do školy.. áno, v deset dopoledne dočtena





KněžkaIV. Kněžka (Tajemství nesmrtelného Nicolase Flamela, kniha čtvrtá) - 504 stran
Šestá kniha série Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela.
Dva, co se musí stát jedním, který pak znamená vše. Jeden svět zachrání, druhý ho zničí.
San Francisco. Nicolasovi a Perenelle Flamelovým zbývá jediný den života a jeden den na splnění jejich úkolu. Musí zachránit San Francisco. Příšery uvězněné na Alcatrazu se osvobodily a chystají se na město. Pokud je někdo nezastaví, zničí při svém tažení všechny a všechno, co jim přijde do cesty.
Podaří se vědmě a legendárnímu alchymistovi s pomocí dvou největších bojovníků z dávné historie a mýtů ubránit město před zkázou? Nebo je to začátek konce lidského pokolení?
Danu Talis. Sofie a Josh Newmanovi při sledování Johna Dee a Virginie Darové doputovali do deset tisíc let staré minulosti na Danu Talis. A právě na tomto bájném ostrově rozhodne bitva o začátku i konci.
Scathach, Prométheus, Palamédes, Shakespeare, Saint-Germain i Johanka z Arku jsou zde také. Nikdo z nich neví, za co nebo za koho budou dvojčata bojovat.
Dnes je den, který rozhodne o vítězství nebo zmaru.
Budou dvojčata z proroctví držet při sobě? Nebo se rozdělí - jedno bude bojovat za záchranu a druhé za zkázu světa?

Jak jsem říkala, ve středu jsem nebyla ve škole, takže Kněžka proti mě neměla šanci. Uh, okolo 1500 stran už jsem za čtyry dny dlouho nepřečetla, hehe. (Z Vědmy jsem předtím měla přečtenou asi půlku).

0.4 - Soumrak civilizaceV. 0.4 Soumrak civilizace - 180 stran
„Jmenuju se Kyle Straker a už neexistuju."
Tak začíná příběh Kylea Strakera nahraný na starých magnetofonových páskách. Můžete si myslet, že ty pásky jsou nějaký nepovedený vtip. Ale možná jsou dokladem historie minulého světa.
Ale pokud ty pásky mluví pravdu, pak to znamená, že všechno, co si myslíme, že víme, je lež.
A když je všechno lež, míníme tím také sebe?
Nahrajte se zpět do světa nové generace.

Recenzák od Knihcentra, který už čtu nějakou dobu, ale furt to odsouvám. Navíc se mi to blbě čte, protože ji mám jako e-knihu ve formátu, s kterým má moje čtečka problémy. Nejen, že knihu roztáhla na 324 stran (to by mi ani nevadilo), ale je to ve formátování, ve kterém mi čtečka píše místo háčků a většiny čárek (a taky začátečních uvozovek) bílé čtverečky a kdo pak má luštit slova, kde polovina písmen chybí.

Harry Potter a Kámen mudrcůVI. Harry Potter a Kámen mudrců - 288 stran
Harry Potter si myslí, že je obyčejný kluk. Když byl ještě malý, zemřeli mu rodiče a on zná jen těžký život u strýce, tety a jejich tlustého a rozmazleného synka Dudleyho. Vše se ale změní ve chvíli, kdy mu poštovní sova přinese záhadný dopis – pozvánku ke studiu na Škole čar a kouzel v Bradavicích, a obr Hagrid mu prozradí, že je kouzelník! Harry neváhá ani vteřinu a odjíždí do Bradavic, kde potká své nejlepší kamarády – Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovou, naučí se ovládat své kouzelnické schopnosti, stane se členem školního týmu famfrpálu – populárního kouzelnického sportu na košťatech, a především svede bitvu s Voldemortem, Pánem zla.

Áno, re-reading HP začal, já půjčila jedničku Neimě a jde dneska se mi vrátila.. takže dočtu Soumrak civilizace a jdu na to.. *uch, abych nepsala furt to stejné, u dalších dílů HP nebudu psát žádné poznámky*


Harry Potter a Tajemná komnataVII. Harry Potter a Tajemná komnata - 288 stran
Prázdniny po prvním roce v Bradavicích byly u strýce a tety k nevydržení. Chovali se k Harrymu tak hrozně, že se nemohl dočkat návratu do Školy čar a kouzel. Jenže těsně před odjezdem Harryho varuje podivné stvoření – skřítek Dobby. Když se prý do školy vrátí, stane se katastrofa! A dějí se skutečně hrůzné věci. Kromě toho, že mají nového profesora na obranu proti černé magii, vychloubačného Zlatoslava Lockharta, že na dívčích záchodcích straší ufňukaná Uršula a Ronova sestra Ginny věnuje Harrymu přílišnou pozornost, jakási tajemná síla začne přeměňovat studenty bradavické školy v kámen! Nikdo neví, kde se vzala. Že by v tom měl prsty zlý Malfoy, nebo Hagrid, o jehož tajemné minulosti nikdo nic neví? Nebo dokonce snad samotný Harry..?




Harry Potter a Vězeň z AzkabanuVIII. Harry Potter a Vězeň z Azkabanu - 386 stran
Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black – prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede – kam jinam než do školy v Bradavicích.

Harry Potter a Ohnivý pohár






IX. Harry Potter a Ohnivý pohár - 570 stran
Jaká dobrodružství čekají brýlatého chlapce s nachovou jizvou na čele tentokrát? Proč ho jizva tolik pálí a jakými proměnami hrdinové příběhu s čarodějným Ohnivým pohárem projdou?









Harry Potter a Fénixův řádX. Harry Potter a Fénixův řád - 799 stran
Další strhující příběh mladého čarodějnického učně a jeho věrných kamarádů Rona a Hermiony. Napětím a nervozitou byly poznamenány už prázdniny a hned od začátku pátého ročníku přichází jeden otřes za druhým: na bradavické škole totiž z vůle Ministerstva kouzel došlo k závažným změnám a atmosféra strachu houstne každým dnem víc a víc. Nerozlučná trojice přátel však přesto dokáže kolem sebe soustředit dost studentů, kteří nebudou chtít se založenýma rukama čekat, až je zlo zahubí.
To, co zažijí, už nejsou jen neškodná dobrodružství!






Harry Potter a princ dvojí krveXI. Harry Potter a Princ dvojí krve - 538 stran
Harryho šestý školní rok na Škole čar a kouzel v Bradavicích je pokažen válkou mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra v níž náš hrdina s jizvou ve tvaru blesku na čele buď vyhraje, nebo zemře. Profesor Brumbál ho zasvětí do temné minulosti Toma Riddlea a přitom poodhalí příčinu Voldemortovy nesmrtelnosti. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se na kouzla z ní i přes Hermionino varování stále víc. Válka mezitím zasahuje i do domácnosti Harryho spolužáků v té nejnepředstavitelnější podobě a začátek konce se blíží...




Harry Potter a Relikvie smrti
XII. Harry Potter a Relikvie smrti  - 632 stran
Naposledy...?
Potterovská fantasy-sága se uzavírá, sedmým dílem nelítostný zápas dobra se zlem vrcholí. Trojice věrných kamarádů - Harry, Hermiona a Ron - tentokrát do posledního ročníku bradavické školy nenastoupí. Plní úkol, který po zásahu smrtící kletbou nemohl splnit moudrý Albus Brumbál. Vypátrání a zničení viteálů, do nichž Pán zla rozdrobil svou duši, je jedinou zárukou vítězství nad ním. Na trojlístek hrdinů číhají nebezpečné nástrahy na každém kroku, ale ani v nucených úkrytech neztrácejí podporu oddaných přátel a tajné spojení s nimi. Závěrečná bitva s Voldemortem a jeho přívrženci se odehraje v Bradavicích. Sedmička prý přináší řešení problémů - a tak si věrní fanouškové vychutnají kromě dobrodružství i "odtajnění" dosud nevyjasněných záhad a dostanou odpověď na četné nezodpovězené otázky.



SaeculumXIII. Saeculum - 496 stran
Strávit pět dní v hlubokém lese a zkusit žít jako ve středověku vypadalo jako
výborný nápad. Bastian by si však tento zážitek v klidu odpustil. S účastí
na výpravě souhlasil jen kvůli své lásce Sandře. Parta dobrodruhů se vydává na cestu i přesto, že místo, kde chtějí tábořit, bylo kdysi prokleto. Staré povídačky o tom, že kdo do lesa vstoupí, nevrátí se už zpět, nikdo nebere vážně. Během první noci přijde prudká bouře a z tábora zmizí první člen výpravy. Zbydou jen podivné vzkazy vyryté do kůry stromu. Když se ho ostatní vydají hledat, začnou bloudit. Pak se ztratí další z nich…
Jak velkou udělali chybu, když nebrali varování vážně?
Nechá je les vůbec odejít?

Recenzák od Fragmentu, včera přišel mail že ho dnes posílají, tak by měl dorazit v pondělí.. (stejně jako u HP, u následujících čtyř knih nebudu nic psát, protože pro ně platí totéž)

Erebos – Hra, která zabíjí!XIV. Erebos, hra která tě sleduje - 320 stran
Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?






XV. Tři bratři - 112 stran
Tři bratři"Pohádka, to je raneček moudrosti, který nám tu zanechali předkové, abychom si ho vzali na vandr světem a věděli, jak se rozhodovat na rozcestích. Kudy jít a kudy se nevydat. Pohádka věří, a dokonce přikazuje, že dobro má být pochváleno a zlo potrestáno. Jenže lidský život je krátký a boží mlýny melou tak pomalu, že se takové spravedlnosti málokdy dočkáme. Ale pohádka to všechno stihne. V tom spočívá její blahodárnost." Zdeněk Svěrák



Zamilované dušeXVI. Mezi nebem a zemí: Zamilované duše - 208 stran
Alona Dareová - bývalá královna školního plesu a současná královna mrtvých - se vrátí ze záhrobí zpátky na tento svět a zjistí, že dělá něco naprosto nečekaného: pracuje. Místo aby se opalovala u bazénu (což byla její obvyklá prázdninová zábava, když byla živá), stará se o jiné zbloudilé duše. Jejím parťákem pro všechno tohle "pomáhání ostatním" je Will Killian: společenský vyděděnec, médium a kluk, na kterém Aloně záleží víc, než by se jí zamlouvalo.







Čekání na zázrakXVII. Mezi nebem a zemí: Čekání na zázrak - 240 stran
Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily Ally Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...







Toť asi vše... samozřejmě nepočítám knihy, které (snad) dostanu na Vánoce + ještě beztak přečtu alespoň polovinu z těch třiceti knih, co mám zas půčený z knihovny.. sakra, já jsem hrozná..

4 komentáře:

  1. Já toho mám taky dost, ale naštěstí ne tolik :D Hodně štěstí...

    OdpovědětVymazat
  2. Oh, hodně štěstí se čtením... zdá se mi, že toho máš FAKT ku* moc... Jelikož jsem cca 3-4 roky zpátky přestala tolik číst (ani už nevím přesně proč), to množství je vážně zavalující :D Možná mě začalo bavit víc psaní, než čtení, ale každopádně --> kniha soumrak civilizace mi připomněla knihu: Proč? 13x proto!, kde se děj odehrává také za pomoci magnetových pásek. Vřele doporučuji! A re-reading HP mám také v plánu - hlavně protože jsem nikdy nepřešetla HP5 a ty kolem si už moc nepamatuji :D A ještě jednou: Hodně štěstí!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak díky :)
      No, já mám vždycky takové období, kdy moc nečtu a pak najednou BUM a čtu jako divá :D Teďka na mě přišla čtecí nálada a já za tenhle týden přečetla víc než 2000 stran O.O

      Vymazat