pondělí 15. prosince 2014

Moje knižní rodinka # TAG

Ahoy!
Tentokrát jsem si to tu přihasila s tagem Moje knižní rodinka, kterou vytvořila Zoey s Andym. Já osobně ho objevila někdy minulý týden u Ami & Ell Aliových a řekla jsem si, že ho taky vyplním, protože námět mě dost zaujal :)
Je to jednoduché - vybrat si z knižních postav členky své Knižní rodinky!
N.


A kohopak v mé knižní rodince najdete?

  • Mamku
  • Taťku
  • Sourozence
  • Sestřenku
  • Bratrance
  • Babičku
  • Dědu
  • Tetu
  • Strejdu
  • Kamarády
  • Domácího mazlíčka
...áno, moje rodinka je opravdu rozsáhlá, hehe.

Jako první osobu v mé rodince tu máme mamku - a za tu jsem po dlouhém uvažování zvolila Angelu Bylinkářku z Eragona. Je to geniální postava, z celé série má nejoblíbenější, a i když si ji asi nedokážu představit s vlastním dítětem, třeba to, jak se chovala k Elvě.. Juj. A taky je dost podtrhlá. Taky chci podtrhlou mámu. Ale fajně podtrhlou.

Další osobou je táta - a za toho jsem si - i když byly ve hře i jiné osoby - vybrala Lartena Hroozleyho z Ságy Darrena Shana a také Ságy Lartena Hroozleyho. Larten je oranžovovlasý (opravdu oranžovovlasý, ne zrzavý) upír, který Darrena učinil svým pomocníkem a později je mu něco jako otcem. Je hrozně "vážný a upjatý" a nemá příliš smyslu pro humor, ale je to totálně úžasná postava..!

Jako sestru jsem si v první řadě vybrala Hermionu Grangerovou, slavnou kamarádku ještě slavnějšího Harry Pottera. Hermiona byla moje oblíbená postava od začátku, hned v prvním díle jsem si ji oblíbila. Nyní už není moje úplně nejoblíbenější postava, ale stále ji mám ráda.. a byla by z ní super sestra. Máme dost podobných věcí - zálibu v knihách například a v jiných věcech se zase naprosto lišíme - například přístup ke studiu, haha..

A jako druhou sestru bych si vybrala Aljašku Youngovou (v originále Alaska Young), postavu z knihy Hledání Aljašky od známého Johna Greena. Aljaška je bláznivá, ztřeštěná, ale taky přemýšlivá a vyčítá si minulost. Je to hodně složitá postava, kterou jsem si zamilovala. A rozhodně bych ji chtěla jako sestru - starší sestru.. i když sestřičku Zoe mi nikdy nikdo nenahradí!

Bratry vezmu naráz - rozhodně by to byli Ulf & Wulf z Flanaganovy série Bratrstvo. Dvojčata, která se spolu neustále hádají, dělají lumpárny a nikdo je od sebe nerozezná. V mnohém připomínají Freda &  George Weasleyovy, .. mít takové dva bráchy by byla strašná psina, hehe, už je vidím.

Za sestřenku bych zvolila Lenku Láskorádovou (Lunu Lovegood), z již zmiňované HarryPottří série. Lenka je praštěná, trochu outsider, ale je hodná, milá a odvážná. Studuje v Bradavicích tuším o rok níž než Harry a je v Havraspáru. Byla by to sestřenka, se kterou by se daly vést sáhodlouhé debaty na témata, s kterými by mě ostatní poslali v tom nejlepším možné případě k šípku. Ale pravděpodobně někam jinam.

Když je sestřenka, musí být i bratranec (i když.. v reálu mám jenom nevlastního, takže zřejmě nemusí..) - a tím určitě bude Elend Venture, partner protagonistky série Mistborn - Vin a mimochodem také vládce Centrální dominancie. V třetím díle je to hrůzunahánějící válečník, vojevůdce a mistborn, v druhém snílek a filozof který je postupně nucet sundat si růžové brýle.. ale úplně úžasný je v prvním díle,... to, že se Vin dvořil tím, že vždycky přišel, hodil k ní na stůl hromadu knih a začal si číst bylo strašně roztomilé..*tlemí se jako idiot*

A koho bych si vybrala za babičku? Rozhodně Maggs, splátkyni čtvrtého kraje při 75. ročníku Hunger Games. Byla to fantastická, odvážná, stará žena a to, jak se obětovala bylo tak strašně smutné.. 

Děda byl jasnou volbou - Halt z Hraničářova učně! S tím jeho pesimistickým přístupem a sakrasmem by jsme si skvěle rozuměli. A kdo by nechtěl za dědečka tohohle skvělého araluenského hraničáře, který si "vlasy vidličkou a nožem krájí.." jak zpíval v sedmém díle Will..

Za tetičku si volím Vin, protagonistku první trilogie Mistborn, na kterou tu už řeč přišla. Vin je odvážná, samotářská, silná a složitá osobnost. Není žádný svatoušek a nejednou už zabila, ovšem žádný zloun zlej to není, Voldieho nečekejte. Vin je jedna z nejpropracovanějších postav co znám - a to jsou v Mistbornovi vymakané všechny. Mít takovou tetičku jako Vin.. no, rozhodně bych se s ní nenudila.

A k tetičce samozřejmě patří strejda - a jelikož mám slabost pro sakrastické poznámky, není to nikdo jiný, než Thorne, postava ze série Bratrstvo, kterou jsem už zmiňovala. Thorne byl nejlepším přítelem Mikela, otce Hala (hlavní postavy), v bitvě, kde Mikel umřel, přišel o ruku a dlouho to byl zahořklý ožrala.. ale pak se z toho díky Katrině vyhrabal a je z něho úplně úžasná postava.

Mou nejlepší kamarádkou by nejspíš byla Sadie Kaneová z Kroniky Cartera Kanea. Další postava, která má skvělý smysl pro humor, je odvážná a zhruba stejně stará jako já.

A nejlepším kamarádem? Třeba Darren Shan, poloupír, vypravěč ságy Darrena Shana, pomocník Lartena Hroozleyho, nejmladší upíří kníže v historii.. Darren je další z těch postav, s kterýma se prostě nenudíte, nedají vám šanci..

Nazávěr...? Kopak ještě chybí? Áno, domácí mazlíček - a tím by nebyl nikdo jiný, než náš známý Xemerius z trilogie Drahokamy! Je to démon chrliče, kterého vidí jenom Gwendolyn díky svému nadání vidět duchy, a má naprosto boží poznámky..!

A co vy? Jaké postavy byste vybrali? Vyplňovali jste tenhle TAG nebo se na to chystáte?

7 komentářů:

  1. Juj... vypadá to moc pěkně.. :-D Tenhle TAG bohužel neznám ale docela mě zaujal.. asi si ho vyplním.. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jsem zvědavá, jaké postavy vybereš :D

      Vymazat
    2. To já taky.. :-D A asi bych mohla natočit Vánoční vlog xD huh.. TAG.. :-D

      Vymazat
  2. Zajímavý TAG, uvažuji, že se zapojím. Máš to ale krásnou rodinku :D Dokonce jsem i více méně u všech věděla, o koho se jedná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :D
      To mě celkem překvapuje, u některých z těhle postav jsem zvyklá na dotazy typu "kdo to sakra je?!" :D

      Vymazat
  3. Dobrý den / Ahoj, chtěli by jsme vás jako třída požádat, zda by jsi / jste nezahlasoval/a za naší úžasnou kamarádku a spolužačku Andie, byli by jsme Vám opravdu velmi vděční. Omlouváme se, zda jsme to v nedávné době už posílali, ale Andie je teď ve finále a my chceme aby prostě vyhrála, protože pro naši třídu dělá prostě všechno. <3 :-)
    Kamarádka je pod 01. Andie
    Ještě jednou moc, moc děkujeme, vážíme si toho
    http://mkunis-ndobrev.blog.cz/1412/finale-vanocni-souteze#_=_

    OdpovědětVymazat
  4. Ten nápad je skvělý.... :D Docela mě dostalo, že jsi si Halta dala jako dědu a ne jako taťku...tak starý zase není. :D

    Nejlepší kámoška Sadie a bráchové Ulf a Wulf....tak to by ten život určitě nudný nebyl. :) Super odpovědi. :)

    OdpovědětVymazat