sobota 20. prosince 2014

On my wishlist #3

Ahoy! :)
Hlásím se tu s článkem OMW, meme které vytvořila / pořádá Book Chick City a jehož účelem je každý týden (v sobotu) zveřejnit knihu/knihy které máme na svém wishlistu. Já jsem se rozhodla toto meme zveřejňovat každé dva týdny a zveřejnit vždy dvě knihy ;)
N.


Tentokrát jsem si vybrala následující dvě knihy...

První stříbrná kniha snů

 Autorka || Kniha (Databázeknih.cz)

První stříbrná kniha snů

První díl nové trilogie od Kerstin Gierové, autorky oblíbených Drahokamů!
Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou docela strašidelné. Obzvlášť jeden ji neustále pronásleduje. V tomhle snu je v noci na hřbitově a pozoruje čtyři kluky během jakéhosi podivného magického rituálu.
Ti kluci jsou jí ale povědomí a není to náhoda, skutečně existují, chodí totiž s Liv do školy a vlastně jsou docela fajn. A někteří teda obzvlášť ;)
Opravdu strašidelné – ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci – je to, že tihle kluci o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…

# Po téhle knize pokukuju taky už nějakou dobu a doufám, že bych se k ní snad mohla dostat na Vánoce, ale nevím.. tak či tak, zaujala mě anotací, nádhernou obálkou a i tím, že ji napsala autorka Drahokamů, což je naprosto skvělá série!

Deklarace smrti

Autorka || Kniha (Databázeknih.cz)


Velká Británie, rok 2140.
Život na Zemi se změnil od základů. Lidská civilizace už není ohrožena smrtelnými nemocemi, na které věda objevila léky. Nesmrtelnost však přináší i možná rizika - největším z nich je přelidnění. Proto byla přijata Deklarace - pokud berete léky na dlouhověkost, jste Vyvolení a nesmíte mít děti. Kdo zákon poruší, bude potrestán a dítě se stane Přebytečným - méně hodnotným občanem, sloužícím Vyvoleným.
Patnáctiletá Anna s Petrem svůj osud Přebytečných odmítají, a pokusí se mu proto postavit. Podaří se jim to?
 
# A po téhle knize se koukám snad ještě dýl. Kdysi jsem zahlédla v knihovně staré vydání (Přebyteční) ale to se mi nechtělo číst a když jsem pak zjistila, že je to tohle, tak už tam nebyla, huh. Naštěstí tuhle knihu vydává Fragment, takže bych si ji mohla počátkem příštího roku (snad) přečíst..

A co vy? Jaké knihy máte na svém Wishlistu?

Anotace & obálky - Databázeknih.cz

9 komentářů:

  1. Deklerace smrti jsem četla, nebylo to špatné, ale četla jsem mnohem lepší knihy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Spousta lidí říká, že je to spíš takové průměrné, tak uvidím,.. mi se prostě hrozně líbí ten námět..

      Vymazat
  2. Stříbrná je dobrá, už se těším na druhý díl a Deklarace taky nebyla špatná, i když pro mě spíše taková průměrovka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo Drahokamy jsou boží a První Stříbrná je taky skvělá :) Deklarace smrti se mi naopak moc nelíbila, ale uvidíme, jaký si na to uděláš názor ty :) (Po vánocích by ti mohl přijít malý povánoční dárek od mé maličkosti ;))
    Jinak jsme tě s Ami nominovaly na vánoční tag Vánoce knihomola, více tady: http://dve-knihomolky.blogspot.cz/2014/12/vanoce-knihomola-tag.html

    OdpovědětVymazat
  4. Tu první knížku si chci už dlouho přečíst, takže doufám, že brzo přijde na řadu. :)
    Jinak Deklaraci smrti jsem četla, taky se mi strašně líbil námět, ale pak jsem byla trošku zklamaná z první poloviny knížky. Ale tobě se třeba bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Obě knihy znám, ale ani jednu jsem nečetla.

    Upřímně, na té první mě neuchvátilo vůbec nic, ani anotace, ani obálka. Krom toho, že je to teď docela hit, nemám vůbec motivaci to číst...

    O Deklaraci jsem už četla docela dost recenzí, knihu samotnou ale ne... :/

    OdpovědětVymazat