pondělí 8. prosince 2014

The creatures of night # TAG

Ahoy!
The creatures of night book TAG jsem objevila u Ilonky. Jedná se o to, že ke každé nadpřirozené bytosti musíte přiřadit knihu nebo sérii - první, která vás napadne. Takže, jdeme na to! Které příšerky a z kterých knih mě straší pod postelí?
N.

Upíři

První co se mi vybaví je moje obíbená Sága Darrena Shana, dvanáct útlých knížeček, které mi svým světem hrdých, čestných a rozhodně ne sexy třyptivých upírů naprosto učarovala. Navazuje na ni i Sága Lartena Hroozleyho, z které vlastním dva díly, ale stále jsem je nepřečetla, jelikož nevlastním ten první (Zrození zabijáka) ale pouze druhý a třetí - Oceán krve a Palác prokletých (čtvrtý, Bratři na smrt by měl teprv vyjít, co já vím).
Vampire Blood Trilogy (The Saga of Darren Shan, #1-3)Vampire War Trilogy (The Saga of Darren Shan, #7-9) 

Vlkodlaci

Tak, první co mš napadne je tak trochu nečekaně Harry Potter a Vězeň z Azkabanu (#3) a hned za ním Demonata, kde rodinu hlavní postavy sužuje rodiné prokletí lykantropie.. ovšem Demonatu si šetřím na jiné bytosti..
 Ale proč právě Harry Potter? Samozřejmě kvůli profesoru Lupinovi, také zvaném Náměsíčník, jež Harryho v třetím ročníku vyučuje obranu proti černé magii..

Harry Potter a Vězeň z Azkabanu 

Duchové

Tak tady jsem musela dosti přemýšlet - duchové, duchové.. samozřejmě, napadali mě ti Bradavičtí z Harry Pottera ale to už tady bylo. Navíc já duchařinu četla nejdenou...
no, nakonec jsem vykoumala knihu Mezi nebem a zemí - Setkání s duchem o královně školy Aloně Dareové, kterou přejede autobus, ale ona tady zůstane jako duch a jediný, kdo ji vidí je loser Will Kilian.. tato kniha má ještě další dva díly, ale ty jsem ještě nečetla, teda, ten druhý mám teprv rozečtený, dostala jsem se k nim až v pondělí..
 


Čarodějnice

Samozřejmě bych to znovu mohla vyřešit Harry Potterem, kterého napasujete snad na všechno, ale to by bylo nudný.. hehe. Napadá mě ovšem jiná série - Příběhy Septimuse Heapa!
Tato dílem pohádková dílem high-fantasy série britské autorky Angie Sage, kterou někteří přirovnávají k Harry Potterovi měla být původně trilogií, nakonec je z toho co já vím septalogie či jak se těm sedmidílným sériím nadává (poslední, co vím je hexalogie a to je šest). Já zatím četla pouze první díl, ale z knihovny mám vypůjčené další čtyři - a všechny jsou to pěkné bichličky, muhehe. Ale furt mi chybí Drake a Oheň.
 

Víly

Abych se přiznala (no jo, smějte se mi) první mě napadnou komixy Winx. Potom Křídla, které četla Neimâ, ale já furt ještě ne. A nakonec mě napadne.. uch, zatím nic. Ani za boha mě nenapadá nějaká série o vílách, no to potěš koště.
Ale dali by se na to napasovat Paranormálové, série Kiersten Whiteové, kde byly všechny možné paranormální bytosti - a víl tam bylo opravdu dost. A popravdě, plnili roli sexy upírů ze Stmívání, alespoň mi to tak připadalo.
 

Démoni

Tak tady jsem si stoprocentně jistá - je to série, kterou jsem matně zmínila již na začátku - Demonata, od autora Darrena O'Shaughnessyho píšícího pod pseudonymem Darren Shan. Je to desetidílná sága plná vlkodlaků, čarodějů, krve, brutálního vraždění.. ale hlavně Démonů, totiž Demonata, kteří žijí v paraelních vesmírech.



Andělé

Tady jsem taky notnou chvíli uvažovala, ale nakonec jsem vybrala knihu Andělé všedního dne. I když myslím, že jsem ji vybrala proto, že jsem ji o ví přečetla, jinak bych si na ni asi nevzpomněla.
Včera tu dokonce byla recenze - a jak už jsem říkala i tam, je to malinká knížečka plná zajímavých myšlenek. Není to nějak úžasná knížka, ale neurazí a donutí vás myslet.

"Náhoda je jen způsob, jakým Bůh anonymně vykonává zázraky." - Ale existuje vůbec Bůh?

 

Tak, to je všechno.. a co vy? Jaké knihy byste vybrali?

6 komentářů:

  1. Skvělý tag, který se mi líbí, takže se ho taky ráda zúčastním :) Jako čarodějnickou knížku bych taky vybrala Příběhy Septimuse Heapa :) Na téhle sérii jsem vyrůstala a moc se mi líbila :) Ale taky jsem ještě pořád nečetla Darke a Oheň.

    OdpovědětVymazat
  2. No hrůza! Skoro žádnou z jmenovaných knih jsem ještě nečetla!!! Áh, to je děsný, mám zpoždění... Když pomineš můj záchvat, musím říct, že to je skvělej TAG :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D
      Ono to obecně asi nejsou nejznámější knihy (krom Harry Pottera) xD
      A tag je to rozhodně zajímavý, i když nevím, jestli bych víly brala jako "creatures of night" ^^

      Vymazat
  3. Jestli se ti líbila sága Darrena Shana...a to věřím, že jo, protože já ji naprosto milovala, tak doporučuju ságu Lartena Hroozleho NEČÍST! Udělala jsem tu chybu, že jsem četla první díl, a naprosto mi to zhnusilo postavu Lartena, která byla má nejoblíbenější....až po Vanždovi....samozřejmě :D (je docela pravděpodobné, že jeho jméno bylo jinak, ale já měla strašný problém ho vyslovit, tak z něho vzniklo tohle....které mě osobně zní mnohem líp)

    Co ale doporučuju, tak je fanfiction na Darrena Shana, Chuť lásky....mělo by to být na ulozto, jinak ti to můžu poslat. Mě osobně se to líbilo a hodně jsem se nasmála, ale ne každému se tohle líbí, každopádně, za mě určitě ano. :)

    Tag je pěkný, jestli si vzpomenu, tak se do něj pustím. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, miluju ty knihy, které jsi do tohohle tagu vybrala! :D Ne, ale jakože beze srandy všechny! Snad jen kromě mezi nebem a zemí, páč to by mě neuchvátilo, nebýt Willa :D Ale jinak třeba magyk - crush! :D A už se hrozně těším, až se objeví vykecávání: anime...netušila jsem, že mám čest s animefilem :3 prosím, prosím, ať je tu co nejdřív ^^

    OdpovědětVymazat