čtvrtek 8. ledna 2015

RC || Mezi nebem a zemí - Čekání na zázrak

A další recenze.. tentokrát ale už poslední!

 Mezi nebem a zemí – Čekání na zázrakNázev: Mezi nebem a zemí: Čekání na zázrak
Original: The Gost and the Goth: Body & Soul
Autor: Stacey Kade
Přeložil: Eva Brožová
Díl: III.
Série: Mezi nebem a zemí
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014 / original 2012
Žánr: romantika, nadpřirozeno, young adult
Počet stran: 240
Hodnocení obálky: 8/10

Anotace:
Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily "Ally" Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...
Děj:
Alona Dareová se neúmyslně stala novou duší obývající prázdné tělo Lily Turneové.. a tak už je to víc jak měsíc. Co s tím? A kdo je podivný, mocný duch zrzavé holky, která straší lidi pro peníze? Co má za lubem? A co Alona? Odejde do světla?

Názor:
Do knihy se mi moc nechtělo, potom, co byl druhý díl dost nudný. Ale tenhle díl měl být údajně nejlepší z série a má i nejlepší hodnocení na Databázi. Navíc mě tlačil čas, takže jsem se do toho pustila. Knihu jsem přelouskala rychle, začla jsem včera večer (ale jen 50 stránek) a zbytek stihla v tramvaji a o přestávkách, pokud jsem zrovna nedopisovala úkoly. Byla to oddechovka, žádný náročný čtení, ale pravda - nudný to fakt nebylo. A nejspíš opravdu nejlepší. Samozřejmě, není to ten druh knihy, z kterýho vám spadne brada na podlahu, ale je to čtivě napsaný, děj je docela zajímavý a postavy se až na pár chvil chovají normálnějc než v minulém díle - díkybohu. Taky už tu nevopruzuje Mina ani Řád - občas se o nich zmiňujou ale fyzicky tam nejsou. Další plus.
Když už jsme nakousli postavy - furt nevím, jestli mám rači Alonu nebo Willa. Alona je fajn, má dobrý postřehy a umí být sarkastická a cynická, Will je zase strašně roztomilej. No, mám je ráda oba. Ale opravdu jsem nesnášela Erin, tu hroznou zrzavou dušici. Byla arogantní a otravná a nesympatická a a a a.. prostě hrozná. Pravda, vždycky tam musí být záporák, že?
Obálka se tentokrát povedla, rozhodně víc než u minulého dílu (což asi všechno v téhle knize) a .líbí se mi stejně, ne-li víc než u jedničky. Stále jsem toho názoru, že by bylo lepší, kdyby všechny hřbety byly červené, jako u prvního dílu, ale ta tmavomodrá aspoň nevypadá tak příšerně jako žlutá. Takže jsem docela spokojená.
Styl stále zůstává stejný - milá, jednoduchá ich-forma, střídající se kapitoly z pohledu Alony a Willa.
Takže, abych to shrnula - čtivá oddychovka, jako celá série, mnohonásobně lepší než druhý díl a rozhodně stojí za přečtení - a dokonce i za to, prokousat se druhým dílem.
A pokud jste nenároční čtenáři, myslím, že vás série bude bavit celá - četla ji i moje segra a byla z ní úplně nadšená.

Hodnocení:
89%
Kniha byla povedenější než předchozí díl a dokonce i lepší než první - z celé série mi přišla nejpropracovanější a bylo to prostě důstojné zakončení série!
Nemesis Moriko

Ukázka: ZDE (.pdf)

Ukázka 2: (obálka knihy)
Prosím, nedělej to. Nemůžeš mi ji poslat a pak mi ji vzít. Nedělej to, prosím. To prostě nemůžeš. Prosím. Potřebuju ji.
Opakoval jsem to pořád dokola a nejasně si uvědomoval, že kluci začali zase hrát a kolem mě projelo jedno nebo dvě auta.
A přestal jsem, teprve když jsem ve vzduchu ucítil zvláštní změnu, jako by se svět kolem mě pohnul, jako bych slyšel vodu téct ze skály.
Otevřel jsem oči a pár kroků od mě stála Alona - vlastně její postupně zjevující se silueta - a s překvapeným výrazem se rozhlížela. Zhluboka jsem vypustil vzduch z plic, i když jsem si předtím ani neuvědomil, že jsem zatajil dech. Díkybohu.

O autorce:
Stacey KadeTaké známá jako Stacey Klemstein. Žije na předměstí Chicaga se svým manželem, Gregem, a dvěma vysloužilými závodními chrty, Walker a Pansy. Když nečte nebo nepíše najdete ji u televize sledující své oblíbené pořady (Upíří deníky, Almost human, Živí mrtví, Sherlock a mnoho dalších).
Zdroje:
obálka, ukázka, anotace - fragment
o autorce, autorčina fotografie - Databázeknih.cz
informace o knize, ukázka2 - kniha

Odkazy:
Kniha / Databázeknih.cz
Autorka / Databázeknih.cz
Kniha / Fragment

Za poskytnutí recenzního výtisku velmi děkuji nakladatelství FRAGMENT. Knihu lze zakoupit zde.

8 komentářů:

  1. Já nečetla ani jeden díl, i když první mám doma a leží mi v knihovničce. Nevím, jestli se do série pustit, protože mi to přijde příliš jednoduché a nevím, jestli by mě to bavilo. I tak ale hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :)
      jednoduché to možná trošku je, ale je to taková knížka, která neurazí, takže předčtením se nic nezkazí :D

      Vymazat
  2. Hezká recenze. Mě by to asi bavilo ale teď mám tolik knih na čtení že si to objednávat rozhodně nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky napsaná recenze :)
    O knížce vím, protože už jsem ji u Fragmentu viděla, ale momentálně neplánuju si ji vzít, páč mě zase tolik nezaujala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hm... o téhle knize jsem ještě opravdu neslyšela. Ale nevypadá to jako něco, co by mě bavilo. xD Co se týče recenze, tak je dobrá. Jenže knížku bych si pravděpodobně stejně nepřečetla. Jde spíš o obsah knihy, než o tvoji recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ehm... Zajímavá recenze :-D :-)
    O knížce hodně vím.. :-D dokonce trčí u mě doma v polici ale já prostě nejsem schopná si jí přečíst xDDD

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, tohle je celkem dost důležité. :-) Přesouvám se na novou adresu, více zde: history-fantasy-blog.webnode.cz/v-obraze/novy-blog-zkrat-nebo-ne-/
    Po knížce jsem pokukovala v knihovně, ale série mě moc nezaujala

    OdpovědětVymazat
  7. Ell: Já jsem přečetla 1. a 2. díl, ale to po naprosto nudném druhém dílu jsem to vzdala. Žlutý hřbet je vážně hrozný! Po tvé recenzi dám trojce asi ještě šanci :)

    OdpovědětVymazat